Consulten

Het Ayurveda consult (een goed gesprek en onderzoek).

Deze zijn élke dag in Wijchen volgens afspraak!  

BREAKING NEWS! Vanaf 15 april 2024 bevindt mijn praktijk zich op het Ambthuisplein 83 in Druten!

-Het is een éénmalig, uitgebreid en holistisch consult voor lichaam en geest. Ik reserveer voor jou ruím 2,5 uur en neem dus de tijd.  Naast het luisteren naar je verhaal onderzoek ik in een ontspannen sfeer je polsen en tong teneinde je persoonlijke constitutie en gezondsheids-situatie zo precies mogelijk in kaart te brengen. Dat doe ik als Ayurvedisch specialist níet met levenloze instrumenten en ook niet met lange vragenlijsten maar met mijn ervaren handen en kennis. Indien gewenst pas ik ook een bhisyaprana toe waarbij ik gedurende enkele minuten zachtjes mijn handen op jouw hoofd en schouders leg waarbij een weldadige en kalmerende energie door je heen zal stromen (geen extra kosten).

In elk geval gaan we alles Ayurvedisch belichten; je voeding, levensstijl en eventueel je medicijn- en/of supplementengebruik. En hoe kun je die (vaak belastende) middelen verminderen of voorkomen? Hoe kun je chronische en lastige klachten verzachten of doen ophouden? Hoe kun je de kwaliteit van je leven optimaliseren? Juist in deze tijd is het van belang om je weerstand zo goed mogelijk te optimaliseren.

-Ayurvedische medicijnen?  Indien nuttig en door jou gewenst schrijf ik je een of enkele Ayurvedische medicijnen voor (géén verkoop in mijn praktijk!). Let wel: de door mij geadviseerde Ayurvedische medicijnen zijn effectief en het gebruik ervan moet goed worden afgewogen met andere medicijnen of supplementen die je eventueel gebruikt. We noemen dat 'wisselwerking'. Omdat ik een farmaceutische achtergrond heb doe ik dat verantwoord. Ik maak voor jou een keus uit unieke en veilige Ayurvedische medicijnen; gedurende de tijdsduur van gebruik houden we -zolang jij en ik dat nuttig vinden-  via mail contact over de voortgang; deze emailservice is kosteloos.

-Wat kost dit Ayurveda consult?  Mijn uurtarief is € 78,80. Voor de volledige werkzaamheid (incl. voorbereiding en verwerking) is méér dan 2,5 uur nodig maar ik houd het op 2,5 uur, dat maakt € 197,= all-in. En mocht het consult uitlopen dan komt daar niets meer bij! Kom je overigens met z'n tweeën (dus 2 consulten na elkaar) dan is er een reductie en is het totaaltarief € 383,= all-in.

-Voor een terugkom-consult hanteer ik het uurtarief ad € 78,80 per persoon mits het binnen een jaar ná het laatste consult was en dit terugkom-consult niet in het weekend is (hier geen reducties).

-Hoe kun je de consulten voldoen? Je kunt het in mijn praktijk pinnen maar voldoe je het van te voren via tikkie of betaalverzoek dan krijg je € 5,= reductie (per consult of dubbelconsult). Contant mág (wel gepast svp) maar heeft níet mijn voorkeur, bij contant zijn er geen reducties.

-Worden de behandelingen vergoed? Niet meer want op mijn verzoek heb ik mijn behandelingen per 1 april 2023 uít het 'zorg' systeem gehaald; ik had na meer dan 25 jaar genoeg van de zinloze druk van zorgverzekeraars, beroepsverenigingen en geldverspillingen. Het werken met een vrije en onafhankelijke geest doet mijn praktijkwerk alleen maar goed. Je mag des te meer rekenen op een correct, holistisch en effectief Ayurveda consult!  Vormt het tarief een serieus probleem, laten we er dan even over praten en wellicht dat het opgelost kan worden. 

-Hoe gaat de procedure? Heel eenvoudig: je belt of mailt me voor een afspraak en we zoeken samen een datum. Daarna ontvang je een bevestigings-mail van mij met uitleg, adres enz. en een aantal vragen. Je mailt je antwoorden terug en we zien elkaar op de afgesproken datum voor het consult!

-Een consult zonder praktijkbezoek?   Er kunnen redenen zijn dat je mijn praktijk niet kunt bezoeken. Je kunt dan een Teleconsult aanvragen. Desgewenst gaan we even video-bellen; als ik het mogelijk acht dat ik je via een Teleconsult kan helpen, dan gaan we aan de slag. Je ontvangt dan een serie vragen en instructies die je beantwoord terugzendt waarop je een zo persoonlijk mogelijk Ayurveda-advies ontvangt. Ik kan dat natuurlijk niet zo compleet als dat je in mijn praktijk zou zijn want er vindt geen pols- en tongonderzoek plaats, ik kan je lichaam niet 'lezen'. Toch zal ik je zo volledig mogelijk zien te adviseren. Het tarief voor dit Teleconsult bedraagt € 179,= . 

-Wil je terugkomen?  Geen probleem, we nemen dan de tijd die jij wenst; de ervaring leert dat anderhalf uur meestal wel wenselijk is maar langer mag ook; gewoon even overleggen.

-Wil je mij vrijblijvend wat vragen? Doe dat door mij vrijblijvend te bellen of te appen op telefoon 06-553 007 52 of mij te mailen op info@robertayurveda.nl (vermeld dan je telefoonnummer svp). Dit is niet voor therapeutisch advies.

-Praktijk-adres: Kruisbergseweg 60 A in Wijchen (een zij-ingang tússen de panden Wesso Electro en Vraag & Aanbod). Langs de Kruisbergseweg is parkeren overal gratis. Het NS-Station is dicht in de buurt. 

Mijn registratienummers (zoals hierboven vermeld zonder vergoedingen):

-KTNO (erkenning van het Ayurvedisch onderwijs dat ik geef): K5534.

-CRKBO (registratie van het Ayurvedisch onderwijs dat ik geef).

-CAT: ik voldoe aan de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) via de CAT o. nr. 105432023-07-20.