Op aanvraag verzorg ik lezingen/workshops in het gehele land voor groepjes vanaf 15 personen. Zo'n lezing duurt 3 uren en handelt over de Ayurveda en haar geneeskunde in brede zin (dus toepassingen, haar relatie met yoga, moderne wetenschap, enzovoorts). De totale prijs voor zo'n hele workshop bedraagt € 350,= incl. btw (h) plus reiskosten van € 0,19 per afgelegde kilometer (eerste 25 km vanuit Nijmegen kosteloos) en eventuele parkeerkosten. Deze prijs geldt voor Yogascholen, sportscholen en studiecentra. Met andere instellingen (patiëntenverenigingen, clubs zonder winstoogmerk, religieuze instellingen enz. overleg ik graag over wat mogelijk is.

-Leuke en heldere schriftelijke cursus AYURVEDA. 

Vanaf voorjaar 2018 start er een bijzonder leuke en interessante schriftelijke cursus Ayurveda! En alles in helder Nederlands, door mij persoonlijk verzorgd.  Deze cursus is door iedereen te volgen. Heb je echter een Ayurvedische praktijk of ben je aan het studeren daarvoor, dan zal deze cursus je kennis en inzichten extra verrijken. Je zult je Ayurvedische lessen beter gaan begrijpen, je kunt aan artsen van jouw patiënten beter uitleggen wat je werk inhoudt en je zult je meer gevorderde collega's beter te woord kunnen staan. 

Het geen cursus met allemaal toeters en bellen waar je eigenljk niet zoveel aan hebt. Het is een cursus die je in aanraking doet komen met een levende Ayurveda, helemaal passend in deze tijd.  Hoe zit het nu precies met die menstypen? Wat voor bijzonders kunnen we leren over de voeding? Hoe zit het met die overweldigende Vedische cultuur waarin de Ayurveda is ontstaan? Schijnbaar moeilijke dingen worden nu eenvoudig uitgelegd! Ik begeleid je persoonlijk door deze hele cursus heen. De kosten zijn heel laag, namelijk slechts € 29,= per maand gedurende de 10 maanden, inclusief de begeleiding! En je mag een professionele cursus verwachten met als eindresultaat een mooi certificaat indien je aan de opdrachten tijdens de cursus hebt voldaan (en waar ik je dus mee help). Meedoen? Je zult er geen spijt van krijgen, integendeel! Vraag de studie-informatie aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak van 2018 jouw Ayurveda jaar!

-Cursus: eenvoudige inleiding in de Theosofie.

Zonder de Theosofie die vanaf 1875 Europa overspoelde, zouden de Westerse landen nauwelijks toegang hebben gehad tot welke Oosterse filosofie dan ook. Wat dat betreft heeft de niet onomstreden Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891, onder kenners genoemd 'HPB' of 'Madame Blavatsky') baanbrekend werk verricht. Haar 'De Geheime Leer' en 'Isis Ontsluierd' vormen tot op de dag van vandaag onderwerpen van studies voor iedereen die in de diepere esoterische lagen van alle culturen geïnteresseerd is.  Het bespreekt levensvragen zoals:

-waar kom ik eigenlijk vandaan?

-waar leef ik voor? 

-waarom is er zoveel lijden? 

-wat of wie is 'God'

en natuurljk alle levensvragen waar je zelf mee loopt...

Mijn bedoeling is om een eenvoudige inleiding te verzorgen in deze diepgaande leer. Dat zal vijf avonden zijn (1 x in de week) van 20.00 tot 21.30 uur in mijn Centrum in Wijchen. Data en dagen doe ik in overleg met de belangstellenden, dus bel gerust. Telkens als er een klein groepje gevormd kan worden gaan we van start. Voor deze hele cursus vraag ik een kleine bijdrage van € 39,= (incl. koffie/thee). Bel naar 06-553 007 52. Mailen kan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

-Lichaamstraining bij o.a. chronische pijnen en depressie. En vitaliteit voor 50-plussers!

Mijn trainingen zijn erop gericht jou zoveel mogelijk te bevrijden van overbodige medicatie. Je schept een echte 'make-over' van jezelf. Ik werk vanuit de aloude traditie van de martial arts uit India (kalaripayyattu), China (Pak Meh Pay Kung Fu) en het moderne kickboksen. Vrees niet, je gaat niet sparren! Alles is veilig en onder controle. En het is nog leuk ook! Per ochtend van een uur zijn de kosten € 12,50 óf 5-strippenkaart van € 55,=. Deze lessen worden gegeven in Malden (bij Nijmegen). Bel gerust voor overleg. 

-Core-training vanuit Yoga/Pilates: genezend, losmakend en ontspannend.

Deze speciale trainingen worden verzorgd door de yogadocente Tara Visser. Kosten per les van 1 uur (in de avonden): € 11,50

-Meditatie en diepe ontspanning.

Zeer rustgevende, geleide meditatie, samen met de diep ontspannende klanken van unieke klankschalen. We zitten zo een heerlijk uur samen op avonden. Deze worden in overleg afgesproken. Bijdrage is € 5,=.

-Op vrijdagen zijn er Ayurveda Masterclasses voor Ayurvedische studenten, - praktijkhouders of - docenten. Uitreiking certificaat van deelname. Tijd: van 11.00  tot 16.00 uur. Kosten: € 69,= all-in. 

Onderwerpen en data Masterclasses en workshops:

-2 februari 2018: 'Het bijstaan van de terminale patiënt'. Hoe gaat de Ayurveda om met het naderende levenseinde? Wat kun je betekenen met Ayurvedische massage bij de terminale patiënt? Het geestelijk bijstaan van de terminale patiënt.

-9 februari van 10.00 tot 16.00 uur: SAMKHYA, de oudste filosofische school van India en de 'Moeder der Ayurveda'. Wat is zij precies? Wat leert ze ons? Hoewel zij een heel moeilijke en diepzinnige filosofie is, leg ik haar zodang uit, dat je er absoluut een elementair inzicht in krijgt! Kosten hele workshop: € 49,=.

-16 februari 2018: 'Het diagnostisch onderzoek'. Wat is pratyaksha, van gedragsobservatie tot polsonderzoek: hoe doe je dat? Samavayi: hoe je naar de dosha's kunt kijken.

-2 maart 2018: De mardanam-abhyanga  van de benen - een krachtige maar zeer effectieve massagevorm.

-23 maart 2018: workshop SAMKHYA: de oudste filosofische school van India en de 'moeder der Ayurveda'. Wat is zij en wat leert zij ons? Hoewel zij een niet eenvoudige filosofie is, leg ik haar zodanig uit dat je na deze workshop er toch een elementair en duidelijk inzicht in hebt. Deze workshop is van 10 tot 16 uur. Bijdrage: € 49,=. 

-6 april 2018: de Shirodhâra: een beroemd geworden behandeling waarbij een olie over het hoofd van de patiënt sijpelt. Maar kan dat zomaar bij iedereen? Wat zijn de indicaties en contra-indicaties? Hoe doe je het precies? Welke aspecten van de mens worden gereinigd? Een hele boeiende masterclass!

Voor al het bovenstaande kun je bellen naar: 06-553 007 52 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.