NIEUWE GROEP SEPTEMBER 2019! De groep maart 2019 is inmiddels volgeboekt, maar je kunt je wel weer inschrijven voor de groep september 2019! Voel je daartoe welkom op de OPEN INLOOP-MIDDAG op vrijdag 14 juni 2019, uiteraard kosteloos en vrijblijvend! Adres: Campuslaan 6, Wijchen (het Mozaïek). Of mail nu naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je ontvangt per omgaande alle info! Of bel: 06-553 007 52!

Wij spreken over een volwaardige opleiding Ayurveda Massagetherapie en Zijnsleer, erkend door KTNO en CRKBO. Praktijkgericht, leren vanuit de bron, alles helder Nederlands en onmiddellijk toe te passen. De Ayurvedische terminologie leer je op een speelse wijze, correct en zoals het hoort. En ze is niet moeilijk! De lessen zijn op vrijdagen van 10.00 tot max 17.00 uur en zaterdagen van 10.00 tot max 14.00 uur!

Haar niveau is weliswaar ruim HBO, maar de wijze van lesgeven is zodanig dat ze voor iedereen met een serieuze intentie goed te begrijpen valt. Er wordt geen formele vooropleiding gevraagd, wel is er met elke kandidaat een (evt. telefonisch) toelatingsgesprekje. Deze bijzondere Ayurveda opleiding is geaccrediteerd en erkend door zowel KTNO als CRKBO. Dat maakt haar diploma waardevol en uniek! Schaf jezelf dus een nieuw en prachtig beroep aan en word Ayurvedisch Massagetherapeut met onze exclusieve Hogeschool als jouw opleider! Dan weet elke cliënt dat je degelijk en goed bent opgeleid en échte kennis in huis hebt! 

Wat krijg je o.a. te leren?

Wat is de Ayurveda vanuit haar oorsprong - de geheimen van de Vedische cultuur - de spirituele traditie die de Ayurveda omhult - een bijzondere kijk op voeding - de menselijke constitutie - bijzondere Ayurvedische massage-handgrepen - handgrepen en strijkingen die genezend werken - veel over de geneeskrachtige oliën - hun werking, samenstelling en indicaties - wanneer wel en wanneer niet mengen - inleiding in de sirodhâra - inleiding in de navarakîzhi, allemaal kuurbehandelingen uit de Ayurveda - inleiding in een speciale vorm van polsonderzoek - ziekten die je met massage enorm kan verlichten - hoe je daar bepaalde oliën voor hebt - wat marma's zijn en hoe ze werken - Er is voortdurend alle ruimte voor vragen!

GROEP voorjaar 2019: vol!

GROEP najaar 2019: nu inschrijven! Lesdata:  6 en 7 september - 20 en 21 september - 4 en 5 oktober - 25 en 26 oktober - 8 en 9 november - 29 en 30 november - 13 en 14 december - 2020: 10 en 11 januari.

Als je even belt (06-553 007 52) of mailt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dan ontvang je per omgaande in één keer vrijblijvend alle gegevens om door te nemen en je eventueel in te schrijven!

Kosten: het totale lesgeld bedraagt € 1700,= (het is een erkende opleiding en daardoor vrijgesteld van BTW). Er is één studieboek: De Ayurveda Snel Begrijpen van Robert Swami Persaud, verkrijgbaar in de boekhandel of binnen onze Hogeschool en kost € 15,=.

Waar vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats binnen het culturele centrum Het Mozaïek in Wijchen aan de Campuslaan 6. We beschikken over diverse zalen, een mooie foyer voor koffie, thee en lekkers, het mooiste theater van Nederland en een bibliotheek. Parkeren is gratis en het centrum is lekker rustig gelegen.  

Waarom studeren bij de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde?

Binnen onze school leer je de Ayurvedische massagetherapie vanuit de bron. De laatste jaren is het onderwijzen van de Ayurveda in Nederland 'op straat komen te liggen'. Voor een appel en een ei wordt je hier en daar een 'cursus ayurvedische massage' van een paar dagen aangeboden. Op websites wordt hoog opgegeven over de kennis van de docenten. In de veronderstelling dat de belangstellende student toch nauwelijks kennis van zaken heeft. Bij nader onderzoek echter is het met de Ayurvedische kennis bij veel docenten treurig gesteld. Er wordt wat gehaald uit Amerikaanse literatuur zonder enige diepgang. Massages zijn veredelde sportmassages zonder kennis van traditionele oliën en achtergronden. Van enige taalkennis (Sanskriet) is al helemaal geen sprake. En dan pretendeert men les te kunnen geven.. (sorry dat ik zo kritisch klink).

Maar nu ik al ruim 30 jaar ervaring heb in het lesgeven in de Ayurveda raak ik hier weleens moedeloos van. Maar ik blijf doorgaan in het lesgeven van de échte Ayurveda, zónder mixen met andere (alternatieve of new-age) therapieën, dus helemaal op de Ayurveda gericht. Je studeert bij onze Hogeschool omdat je puurheid wil en geen gekopieerd aftreksel. Omdat je letterlijk álles kan vragen aan jouw docent over de Ayurveda, omdat je weet dat jouw docent als specialist ('vaidya') niet uit boekjes doceert maar uit zijn eigen, Indiase en wetenschappelijke traditie. 

Als jij straks in je praktijk staat dan geeft het je een uniek gevoel, dat je opgeleid bent bij de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde. Exclusief, traditioneel en de oudste van Nederland. Het is dan dát mooie diploma wat bij jou aan de muur hangt. Welkom! 

Kom op de Open inloop-middag op vrijdag 14 juni! Onder het genot van lekkere Ayurvedische thee stel je al je vragen en nemen we rustig de tijd!